Spring trending: Τρεις τάσεις που πρέπει να αποχαιρετήσουμε και τρεις νέες που υποδεχόμαστε
Απρίλιος 10, 2018

Spring trending: Τρεις τάσεις που πρέπει να αποχαιρετήσουμε και τρεις νέες που υποδεχόμαστε

Design - Προτάσεις

Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το interior design στο σπίτι μας, να επιλέξουμε τα πιο εντυπωσιακά έπιπλα που μας ενθουσίασαν, να διαλέξουμε ευλαβικά όλα τα διακοσμητικά στοιχεία που θα το πλαισιώνουν και τελικά να καταφέρουμε να το διατηρήσουμε… αλώβητο για πολλά-πολλά χρόνια; Τι πιο ιδανικό από μια απολύτως διαχρονική διακόσμηση; Επειδή, όμως, η τελειότητα είναι ανύπαρκτη και ανέφικτη, δυστυχώς και οι εσωτερικοί χώροι μας δεν μπορούν να παραμείνουν αυτούσιοι και ανεπηρέαστοι από το πέρασμα του χρόνου, των εποχών και των διαθέσεων. Και τι εννοώ, όταν λέω διαθέσεις; Μα, φυσικά, τις interior τάσεις που κυριαρχούν κατά καιρούς και ανάλογα με το αισθητικό ρεύμα που επικρατεί ανά πάσα στιγμή!

Οι τάσεις είναι κατά κάποιο τρόπο οι προτάσεις των interior designers και καλύπτουν μια σειρά από προγνωστικά, τα οποία προκύπτουν από τις προτιμήσεις του κοινού προς ορισμένα ρεύματα και συγκεκριμένες κατηγορίες. Ωστόσο, ποτέ οι τάσεις δεν μπορούν να ακολουθούνται ωσάν… Ευαγγέλιο (μέρες που είναι), αφού ο ρυθμός με τον οποίο η μία διαδέχεται την άλλη, μόνο καταιγιστικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Για παράδειγμα, ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις ότι το μαξιμαλιστικό και φινετσάτο πράσινο μάρμαρο είναι το μεγαλύτερο trending topic και ξαφνικά το μεσημέρι όλοι μιλούν για το νέο ζωηρό bohemian look που “ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσεις”! Γι’ αυτό και είναι τόσο δύσκολο να υιοθετείς τις εκάστοτε τάσεις που ξεφυτρώνουν. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και εκείνες που… κολλάνε, με τις οποίες ο κόσμος παθιάζεται και που επιμένουν να μας συντροφεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα (βλ. millennial pink ή scandinavian design).

Επειδή, όμως, δύσκολα ξεχωρίζεις ποια είναι τα trends που αξίζει να διατηρήσεις και ποια εκείνα που μπορείς να ξεχάσεις, παρακάτω μπορείς να δεις τρεις τάσεις που ήρθε η ώρα… να φύγουν και τις τρεις νέες που τις αντικαθιστούν!

Φεύγει: Ο coastal μινιμαλισμός

Ναι, είναι ένα trend που αγαπήθηκε όσο λίγα, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να αρχίσει να μας κουράζει. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλες ποσότητες “αποστειρωμένου” λευκού και να μην αισθανθεί μια ελαφριά… κόπωση. Ταυτόχρονα, η απουσία οποιουδήποτε μοτίβου, πέρα από την προοπτική που προσθέτουν ορισμένα υλικά όπως η faux γούνα ή το ξύλο, κάνει το όλο concept περισσότερο “ξένο” και ψυχρό.

Έρχεται: Η σύγχρονη πολυτέλεια

Η προσθήκη χρώματος και patterns είναι εκείνη που βοηθάει ένα χώρο να αναδείξει τη φινέτσα και την κομψότητά του. Γι’ αυτό και ενσωματώνοντας λαμπερά υλικά, διαφορετικές υφές και layering στοιχεία σε ένα δωμάτιο, μπορείς να εξυψώσεις την εντυπωσιακή πολυτέλειά του!

Φεύγει: Η βιομηχανική κουζίνα

Τη συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια, χάρη στην open plan διάταξη που… συνεπήρε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Πλέον, όμως, έχει αρχίσει να μοιάζει παρωχημένη, αλλά και “πλαστή” η αισθητική της industrial κουζίνας, μιας και οι περισσότερες βασίζονται σε ένα faux στυλ βιομηχανισμού. Με την τωρινή ροπή προς τα πιο φυσικά, αλλά και αυθεντικά στοιχεία, οι βιομηχανικές κουζίνες μπορούν να μας αποχαιρετήσουν!

Έρχεται: Η contemporary κουζίνα

Ο όρος “σύγχρονο” μπορεί να πάρει πολλές μεταφράσεις, αλλά η κοινή οπτική του είναι το γεγονός πως αποτελείται από διαφορετικά αισθητικά ρεύματα, που συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους. Η σύγχρονη κουζίνα, λοιπόν, είναι “κλειστή”, έχει ασπαστεί το mix & match και αρέσκεται στους πειραματισμούς!

Φεύγει: Οι χρωματικές πινελιές

Οι προσπάθειες που έγιναν για να… σπάσει η μονοτονία του λευκού, οδήγησαν σε ένα κοινότυπο διακοσμητικό μοτίβο που ήθελε τις χρωματικές πινελιές -και μάλιστα τις έντονες- να χρησιμοποιούνται για να δώσουν ένταση και ενδιαφέρον στους χώρους. Και ξαφνικά, όλα τα σπίτια άρχισαν να δείχνουν ολόιδια!

Έρχεται: Οι ζωηρές αποχρώσεις

Αντί, λοιπόν, να επιμένουμε στις μικρές χρωματικές πινελιές εδώ κι εκεί, ας προτιμήσουμε ένα πολύχρωμο σπίτι, με ζωντανές και ενδιαφέρουσες αποχρώσεις που δημιουργούν ένα ενιαία εντυπωσιακό σύνολο. Φυσικά, δεν χρειάζεται να επιλέξουμε τρομερά έντονες τονικότητες, αφού τα παστέλ είναι τα must-have χρώματα της σεζόν!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ