Lovers Cake: Ο Chef του Dante' s, Θοδωρής Καρνάβας, προτείνει μια υπέροχη συνταγή για την Ημέρα των Ερωτευμένων
Φεβρουάριος 13, 2018

Lovers Cake: Ο Chef του Dante' s, Θοδωρής Καρνάβας, προτείνει μια υπέροχη συνταγή για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Taste

Ο Chef του γνωστού σε όλους μας Dante' s, Θοδωρής Καρνάβας, φτιάχνει για εμάς ένα απολαύστικό γλυκό για την Ημέρα του Βαλεντίνου ή αλλιώς για την ημέρα όσων αισθάνονται ή είναι ερωτευμένοι! Απολαύστε στο Dante' s υπέροχες γεύσεις για όλες τις ώρες τις ημέρας!

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 αλέυρι και κακάο
  • 1 κουταλάκι μπεικιν
  • 1 κουτάλι νερό

Κρέμα

  • μια μερίδα κρέμα ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 σοκολάτες υγείας (100 γρ.)
  • 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
  • 2 κουαταλιές τυρί κρέμα (250 γρ. )

Ganache

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι μέλι

Εκτέλεση

Κρέμα

  • Βράζουμε την κρέμα Γιώτης, την αφήνουμε να κρυώσει και την χτυπάμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, σοκολάτα, κονιάκ, τυρί κρέμα)

Παντεσπάνι

  • Τοποθετούμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι με κακάο και μπεκιν και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ξύλινο κουτάλι προσθέτοντας και ένα κουτάλι νερό
  • Ενσωματώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι στη φόρμα ψησίματος
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρν ογια 30 - 40 λεπτά στους 175 C
  • Φτιάχνουμε μια ζεστή σοκολάτα και βάζουμε ένα σφηνακι κονιάκ ώστε όταν κρυώσει να ποτίσουμε το παντεσπάνι
  • Χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη και φραγκοστάφυλα για φινίρισμα
Καλή επιτυχία!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ