AML Apartment: Η υποδειγματική ανακαίνιση ενός πολυτελούς διαμερίσματος στο São Paulo
Απρίλιος 10, 2018

AML Apartment: Η υποδειγματική ανακαίνιση ενός πολυτελούς διαμερίσματος στο São Paulo

Design

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να μεταποιηθεί ένα ολόκληρο διαμέρισμα, ώστε να χωρέσει μία σειρά από open plan χώρους, αλλά και άκρως ιδιωτικά δωμάτια, εξυψώνοντας την έννοια του social area εντός μιας οικογενειακής κατοικίας, τότε δεν έχεις δει ακόμα το AML Apartment στο São Paulo της Βραζιλίας! Βλέπεις, το εντυπωσιακό διαμέρισμα, που ανακαινίστηκε πλήρως και με υποδειγματικό τρόπο από το αρχιτεκτονικό γραφείο David Ito Arquitetura, καταφέρνει να συνδυάσει δύο βασικές καθημερινές ανάγκες κάθε ενοίκου: την ιδιωτικότητα και τη χαλάρωση στον προσωπικό χώρο με την κοινωνικότητα και την ψυχαγωγία που συντελείται εντός του! Πώς; Εκμεταλλευόμενο τις ευκολίες του contemporary design και ενσωματώνοντας καινοτόμους τρόπους διαχωρισμούς, απομόνωσης και συνένωσης των πελώριων χώρων μεταξύ τους! Και κάπως έτσι, επιτυγχάνει ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Με έκταση 260 τ.μ. και έμφαση στον open plan σχεδιασμό, το AML Apartment διαθέτει έναν κατάλευκο “πτυσσόμενο” τοίχο 12 μέτρων που χωρίζει τα ιδιωτικά υπνοδωμάτια από τους κοινόχρηστους χώρους. Ανοίγοντας αυτή τη… δίοδο, όλοι οι χώροι γίνονται “ένα” μεταξύ τους, κάνοντας την έκταση να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερη. Σε αυτό, άλλωστε, συμβάλλουν και οι ολόλευκοι τοίχοι και τα ντουλάπια, οι ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και οι λευκοί πάγκοι, αλλά και οι εκτεταμένες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φυσικό φως του ήλιου να φτάσει σε κάθε γωνιά του σπιτιού!

Ταυτόχρονα, οι φωτεινές λευκές επιφάνειες που κυριαρχούν στο χώρο, συνδυάζονται με το “ζεστό” ξύλο, αλλά και pastel χρωματικές πινελιές που… ξεπηδούν σε διακοσμητικά στοιχεία και έπιπλα, αποφεύγοντας έτσι τη μονοχρωματική μονοτονία και την ψυχρότητα του all-white interior! Οι κοινόχρηστοι χώροι μοιάζουν να αλληλεπιδρούν με τους ιδιωτικούς, αφού τα πολλαπλά καθιστικά, η τραπεζαρία και το tv room συνδέονται με την κουζίνα και τη βεράντα, αλλά και τους διαδρόμους που οδηγούν στα υπνοδωμάτια.

“Προσπαθώντας να εκπληρώσουμε την επιθυμία των ιδιοκτητών για μεγάλους χώρους με ανάλαφρη αισθητική, χρησιμοποιώντας ντελικάτα χρώματα, αυτό το project κατάφερε να αξιοποιήσει δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του διαμερίσματος: το υπέροχο φυσικό φως του και τους μεγάλους χώρους του” εξηγεί η αρχιτεκτονική ομάδα. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκαν υπερμεγέθεις τζαμαρίες που φέρνουν το interior σε άμεση επαφή με το outdoor, ενώ ένα μεγάλο μέρος του τοίχου που ξεκινά από το σαλόνι για να καταλήξει στην κουζίνα, επενδύθηκε με “γλυκές” γαλάζιες τονικότητες σε γεωμετρική διάταξη, που μάλιστα συνδυάστηκαν με παρόμοια διακοσμητικά μαξιλάρια στον καναπέ!

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ