Το 'Justice League' προσπαθεί να χωρέσει 6 υπερήρωες και 2 ταινίες σε μία
Νοεμβρίου 20, 2017

Το 'Justice League' προσπαθεί να χωρέσει 6 υπερήρωες και 2 ταινίες σε μία

Σινεμά

Justice League

Σκηνοθετεί: Ζακ Σνάιντερ

Παίζουν οι: Μπεν Άφλεκ, Γκαλ Γκαντότ, Χένρι Καβίλ, Τζέισον Μομόα

Ο Μπάτμαν (Μπεν Άφλεκ) και η Wonder Woman (Γκαλ Γκαντότ) στρατολογούν υπερήρωες για να καταπολεμήσουν την έλευση ενός παντοδύναμου κακού που απειλεί να μετατρέψει τη Γη σε κυριολεκτική κόλαση.

Μια από τις πιο επεισοδιακά γυρισμένες υπερηρωικές ταινίες στην ιστορία, κάτι που φαίνεται σε κάθε ταλαιπωρημένη της σεκάνς. Το φιλμ ξεκίνησε ο Ζακ Σνάιντερ ως συνέχεια του περσινού του “Batman V Superman” (η πιο παραγνωρισμένη πολιτική ταινία που έχει βγάλει μεγάλο στούντιο τα τελευταία χρόνια) ως μια εκδοχή πολεμικής buddy movie αντίστασης στην επέλαση του παγκόσμιου κακού σε εποχή κρίσης. Οι τίτλοι αρχής ξεκινούν με την επίθεση στο παντοπωλείο ενός μετανάστη και διάσπαρτες στο έργο βρίσκονται αναφορές σε ένα πολυπρόσωπο, παγκόσμια διασκορπισμένο κακό, εκφρασμένο ως έλλειψη ελπίδας, ως μίσος, ως φόβος, ακόμα και υπό το συμβολικό βάρος της εικόνας ενός παλιού πυρηνικού αντιδραστήρα. Το κακό εισβάλει σε επίγειους παραδείσους και τους καίει, σε ωκεανούς και τους μολύνει, σε κοινωνίες και τις καταπνίγει, καθώς οι θεοί (ο Σούπερμαν) είναι απόντες, ακόμα και εχθρικοί.

Κάπου ανάμεσα στην αποχώρηση του Σνάιντερ για προσωπικούς λόγους (μια αληθινή οικογενειακή τραγωδία) και στην πίεση του στούντιο για ταινίες “σαν της Marvel”, αυτό που εμφανέστατα ήταν σε κάποια εκδοχή του ένα μουντό τρίωρο έπος, πετσοκόβεται σε λιγότερο από δύο ώρες, πασπαλισμένο με τα παράταιρα αστεία και περιορισμένο στην πιο εστιασμένη οπτική του Τζος Γουήντον, που έγραψε και σκηνοθέτησε το εμβληματικό για το είδος “Avengers” και προσελήφθη από τη Warner για να ‘σώσει’ το πρότζεκτ. Η ταινία δεν βρίσκει ποτέ ρυθμό, οι εντυπωσιακές σεκάνς δράσης προσγειώνονται αμήχανα δίπλα σε φορσέ αστεία για τις ουρές στο μπραντς, ενώ τα εμφανέστατα reshoots του Γουήντον και το πανικόβλητο ψαλίδισμα του στούντιο πρακτικά εξαφανίζουν την ταινία που σε κάποιο στάδιο ίσως και να υπήρξε, στην υπηρεσία ενός αόριστου στόχου.

Το “Justice League” έχει τις στιγμές του (τον Aquaman, την άμεσα κλασική σεκάνς της πρώτης μάχης του Σούπερμαν, την CGI-γουέστερν καταδίωξη στην Θεμίσκυρα), αλλά εν τέλει χαραμίζει τα -ακραία αταίριαστα- ταλέντα και των δύο εμπλεκόμενων δημιουργών του.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ