Τηγανίτες με μούσλι, μήλο και κανέλα
Φεβρουάριος 12, 2018

Τηγανίτες με μούσλι, μήλο και κανέλα

Taste

Υλικά

  • ¾ φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλ. μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι
  • 1 αβγό
  • ¾ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα και σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. νερό
  • μια πρέζα κανέλα
  • φυτικό έλαιο, για λάδωμα
  • μέλι, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και το αβγό και χτυπάμε με αναδευτήρα.

Ρίχνουμε το στερεό μίγμα αλευριού-μούσλι στο υγρό μίγμα  και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μήλα και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν λίγο.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε ½  ζύμης τη φορά στο τηγάνι.

Απλώνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, για 1 λεπτό.

Γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Γαρνίρουμε τα κομμάτια μήλου, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε της τηγανίτες μας ζεστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ