Τα "άγνωστα" Άγραφα - Ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου
Ιανουάριος 29, 2018

Τα "άγνωστα" Άγραφα - Ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

Travel
agrafa agiosnicolaosargithea

Τα Θεσσαλικά Αγραφα αποτελούν τις νότιες απολήξεις της Πίνδου και αποτελούνται από τα χωριά της Αργιθέας και τα χωριά του Αχελώου. Χωρίζονται στα Ευρυτανικά Αγραφα και τα Θεσσαλικά Αγραφα που ανήκουν κυρίως στο νομό Καρδίτσας. Τα βουνά, οι κορυφές και τα ποτάμια σε κατακλίζουν. Επτά κορυφές των Αγράφων βρίσκονται πάνω από τα 2.000 μέτρα. Υψηλότερη κορυφή των Αγράφων είναι η Κάραβα με 2.184μέτρα. Αλλές ψηλές κορυφές των Αγράφων είναι: Καράβα (2.184 μ.), Ντελιδίμι (2.163 μ.), Bουτσικάκι (2.154 μ.), Φτέρη (2.128 μ.), Λιάκουρα (2.043 μ.), Μαράθια (2.042 μ.) και τα Καλύβια (2.018 μ.)

agrafa koimiseostheotokoustefaniada  agrafa limnistefaniada2

Για να βρεθείτε στην ανατολική Αργιθέα αρκεί από το Μουζάκι να κατευθυνθείτε προς Τροβάτο Ευρυτανίας, Πευκόφυτο, Πετρίλια. Στα Πετρίλια θα βρείτε (περνάτε και από άλλα χωριά όπως Βλάσι, Δροσάτο , Καμπουριανά όπως και τη Μονή Σπηλιάς (με τον ένα μοναχό) και τη λίμνη Στεφανιάδα που δημιουργήθηκε από το 1965 από μια καταλίσθηση. Τα αυτοκίνητα που θα βρείτε στο δρόμο προς αυτά τα χωριά είναι ελάχιστα όπως και οι κάτοικοι αυτών των χωριών.
Στη δυτική Αργιθέα θα δείτε τα χωριά Αργιθέα, Ανθηρό και άλλα. Στη δυτική Αργιθέα και κοντά στη Καρυά υπάρχει και το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Θεσσαλίας με μήκος 32 μέτρα και ύψος 16 μέτρα, το γεφύρι του Τριζώλου ή το γεφύρι της Καρυάς, αναλυτικά αναφερόμαστε εδώ για το γεφύρι.  Επίσης κοντά από τη σιδερένια γέφυρα της Συκιάς υπάρχει το πέτρινο γεφύρι του Πετρωτού. Λίγο πριν φτάσουμε στην Αγορασιά πριν τη διασταύρωση για Μεσοβούνι υπάρχουν σκαλιά που καταλήγουν στο νεκροταφείο της αρχαίας Αργιθέας.

Πηγή: enjoythessaly.com

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ