Σπαγγέτι με σπανάκι και μπρόκολο
Μάιος 28, 2017

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπρόκολο

Taste

Έχουμε και λέμε. Προτιμώ να κάνω αυτή τη συνταγή με μακαρόνια ολικής άλεσης, αλλά εσύ μπορείς να τα αντικαταστήσεις με τα αγαπημένα σου κλασικά μακαρόνια.

Είναι όμως απαραίτητο να βάλεις ένα πλούσιο ματσάκι από φρέσκα μυρωδικά που δίνουν όλη τη γεύση.

Για τσέκαρε τη συνταγή και θα καταλάβεις! wink

Yλικά (για περίπου 3 μερίδες) 

1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης (500 γρ.)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
400 γρ. σπανάκι
400 γρ μπρόκολο (φουντάκια)
200 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης
1 αυγό χτυπημένο
1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά δυόσμο και βασιλικό
ελαιόλαδο
πιπέρι -αλάτι
50 γρ κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση

1. Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
3. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σπανάκι. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το μπρόκολο και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
4. Βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Ενώνουμε με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
6. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τον κολοκυθόσπορο.
7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ