Ρολό κιμά με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα
Οκτώβριος 09, 2017

Ρολό κιμά με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα

Taste

Υλικά για 10 άτομα

  • 1 1/2 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. κιμάς, χοιρινός
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 200 γρ. ψωμί, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 ml ξίδι
  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο
  • 250 γρ. φέτα, σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Χωρίζουμε τον κιμά σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε 1 μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα.
  3. Γέμιση: Μοιράζουμε τις πιπεριές και τη φέτα και στα 2 μέρη και τα πλάθουμε σε ρολό. Λαδώνουμε κάθε ρολό, το κλείνουμε στη λαδόκολλα και έπειτα το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τα ρολά σε ταψί, και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Tip

Σερβίρουμε το ρολό με μια πικάντικη κόκκινη σάλτσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ