Ο χρόνος "σταμάτησε" στην Αγία Κυριακή στο νότιο Πήλιο & aerial video
Ιούνιος 16, 2017

Ο χρόνος "σταμάτησε" στην Αγία Κυριακή στο νότιο Πήλιο & aerial video

Travel

Αγία Κυριακή, ένα γραφικό ψαροχώρι στο νότιο Πήλιο. Οπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας το νότιο Πήλιο έχει μία άγρια ομορφιά που σε καθηλώνει και σε κάνει να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά. Ετσι και η Αγία Κυριακή που βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο του Πηλίου, εκεί που ο Παγασητικός ενώνεται με τον Ευβοϊκό. Ο δρόμος για την Αγία Κυριακή είναι όλος άνετος, απέχει περίπου 1 ώρα και κάτι από το Βόλο και κινείται παραλιακά περνώντας από χωριά όπως Αργαλαστη, Χόρτο, Μηλίνα και άλλα. Με το που κατηφορίζεις από το Τρίκερι προς την Αγία Κυριακή τα ξεχνάς όλα και το τοπίο, η ηρεμία και η γαλήνη σε κερδίζουν.

 

agia kiriaki2

Η Αγία Κυριακή είναι ουσιαστικά ένας γραφικός οικισμός με 2-3 ταβέρνες και καφενεία, χωρίς να υπάρχουν cafe-bar ή τουριστικά μαγαζιά. Εκεί ο χρόνος κυλά πιο αργά, τα στενάκια του χωριού σε ταξιδεύουν σε άλλους ρυθμούς και το φαγητό δίπλα από τη θάλασσα είναι πραγματικα απολαυστικό. Αν επισκεφθείτε την Αγία Κυριακή μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε καραβιδομακαρονάδα που σερβίρεται στις ψαροταβέρνες του οικισμού (tip: πιο κοντά στο Βόλο, στον οικισμό Κόττες μπορείτε επίσης να φάτε πεντανόστιμα ψάρια). Αξίζει επίσης να δείτε την εκκλησία της Αγίας Κυριακής που χτίστηκε το 1886 όπως και το λαογραφικό Μουσείο που είναι ένα από το πιο ενδιαφέροντα. Σε κοντινή απόσταση και στο ακρωτήριο Καβούλια βρίσκεται ένας φάρος που κατασκευαστηκε το 1864 από την Γαλλική Εταιρία Φάρων με ύψος πύργου 9 μέτρα και εστιακό ύψος τα 16 μέτρα.

Από την Αγία Κυριακή ξεκινά και το μονοπάτι προς το Τρίκερι διάρκειας 30λεπτών, όπως και από το διπλάνο Μύλο προς το φάρο, μία παραλιακή διαδρομή 20λεπτών. Ακόμη ο βυθός της Αγίας Κυριακής θα σας ταξιδέψει σε μία άλλη επόχή αφού στο βυθό της και σε βάθος 17 μέτρων υπάρχει το Ναυάγιο "Καλή Τύχη" μήκους 36 μέτρων στο λιμάνι βυθισμένο από το 1975.

(Να ευχαριστήσουμε τη φίλη μας Μαριάνθη που μας έστειλε τις φωτογραφίες από την Αγία Κυριακή που έβγαλε μέσα από το σκάφος της!)

agia kiriaki aerial agia kiriaki3 agia kiriaki4 agia kiriaki5 agia kiriaki6 southpelion agiakiriaki

Πηγή: enjoythessaly.com

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ