Οι πιο ζουμερές τηγανίτες με μήλο και μέλι
Σεπτέμβριος 27, 2017

Οι πιο ζουμερές τηγανίτες με μήλο και μέλι

Taste

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 1/4 φλιτζάνι γάλα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 μήλο καθαρισμένο

Μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη

Στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα

Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός

Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι

Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας

Γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή μαζί με 1 καθαρισμένο μήλο και μέλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ