Κανελόνια από τορτίγιες με κιμά και τσένταρ
Μάιος 28, 2017

Κανελόνια από τορτίγιες με κιμά και τσένταρ

Taste

Πανεύκολη συνταγή που μοιάζει με κανελόνια, αλλά αντί να χρησιμοποιήσεις ζυμαρικό τυλίγεις σε τορτίγιες.

Για τη γέμιση φτιάχνεις μια cheddar melt εκδοχή του μοσχαρίσιου κιμά και αρωματίζεις με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό!

Για τσέκαρε την μυστική συνταγή...

Υλικά

Για τις τορτίγιες

6 τορτίγιες
150 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ
100 γρ. τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
200 γρ. φρεσκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
100 ml ξηρό κρασί
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από τον τρίφτη
3-4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. μαϊντανό
1/2 κ.γ. ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
100 γρ τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
2. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.
4. Αρωματίζουμε με τον μαϊντανό.
5. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.
6. Κατόπιν προσθέτουμε τα τυριά και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε.
7. Μοιράζουμε το μείγμα στις τορτίγιες και τις τυλίγουμε σε ρολά.
8. Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και το τυρί.
9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
10. Σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Tip: Μπορείς να τυλίξεις την τορτίγια σε αλουμινόχαρτο και να την ζεστάνεις στο γραφείο σε τοστιέρα (μέσα στο αλουμινόχαρτο)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ