Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια
Απρίλιος 10, 2018

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Taste

Υλικά

4 αρνίσια κότσια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. κρεμμύδια εσαλότ ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζ. κρασί Πόρτο
1/2 φλιτζ. ζωμός κότας
1/2 φλιτζ. κεράσια καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
3 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κ.γλ. κάρδαμο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε τακτικά για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας, ψήνουμε από 10 λεπτά μέχρι 20 λεπτά. Βάζουμε τα κότσια σε πιατέλα και πετάμε το λίπος που έμεινε στο τηγάνι από το αρνί.
Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί το ζωμό, τα κεράσια, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο και το κάρδαμο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και η σάλτσα να δέσει, σχηματίζοντας ένα γλυκό παχύρευστο σιρόπι, για περίπου 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κεράσι και αποσύρουμε από την φωτιά. Γαρνίρουμε το αρνί με τη σάλτσα κερασιού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με σωταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ