Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα-χοτ ντογκ
Σεπτέμβριος 04, 2017

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πίτσα-χοτ ντογκ

Taste

Πολύ πρόχειρα φυσικά, μιας που κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης είχα δίπλα μου δύο πολύ ανυπόμονα κοριτσάκια που ρωτούσαν κάπως επίμονα «μαμά πότε θα φάμε επιτέλους;».

Εντάξει δεν είναι και τόσο εύκολο να επιδεικνύεις εγκράτεια και υπομονή όταν είσαι 4 ½ ή 6 χρονών και έχεις μπροστά σου ένα από τα πλέον αγαπημένα σου πιάτα.

phot

Αυτή τη φορά τα φτιάξαμε μαζί με τη μικρότερη κόρη μου, η οποία -πραγματικά- είναι μία εξαιρετική βοηθός! Επιμελής, προσεκτική, πρόθυμη και υπάκουη.

Και... φροντίζει να δοκιμάσει από πριν όλα τα υλικά, ούτως ώστε να είναι απολύτως βέβαιη για το αποτέλεσμα.

Λίγη σαλτσούλα με το κουταλάκι, λίγη και στο ψωμάκι, λίγη πιπερίτσα στο στοματάκι, λίγη και στο ψωμάκι, λίγο τριμμένο τυράκι για να μη μείνουμε με την απορία, λίγο και στην επιφάνεια των hot dogs.

Ω ναι! Λατρεύω να μαγειρεύω με τα κορίτσια μου. Μετατρέπουν την όλη διαδικασία σε μια απίστευτα διασκεδαστική εμπειρία. Και λατρεύω να τα παρατηρώ να βυθίζουν τα μουτράκια τους σε γεύσεις που τους αρέσουν φοβερά. Η έκφραση χαράς και απόλυτης ικανοποίησης που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους είναι ανεκτίμητη. Αν αναρωτιέστε γιατί τα συγκεκριμένα hot dogs είναι τόσο πετυχημένα και αγαπημένα στο σπίτι μας, η απάντηση είναι αρκετά απλή:

Είναι πολύ -μα πάρα πολύ- γευστικά!

Περιέχουν μερικά χαρακτηριστικά υλικά πίτσας... κόκκινη σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό, μπέικον, πράσινη πιπεριά και τριμμένη μοτσαρέλα βεβαίως-βεβαίως!

Ετοιμάζονται γρήγορα. 40' χρονομετρημένα.

Επιδέχονται πολλές παραλλαγές. Η δεύτερη αγαπημένη μας είναι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, μια σπιρτόζικη γραβιέρα και πικάντικο σαλάμι Λευκάδος.

photo

Αποτελούν καλή επιλογή για το πάρτι ή για μια μικρή / αναπάντεχη συγκέντρωση με φίλους. Για το πικ-νικ ή την παραλία. Για κολατσιό, βραδινό ή ακόμα και μεσημεριανό. Βασικά αποτελούν καλή επιλογή παντού και πάντα, τελεία.

Πίτσα hot dog

Υλικά για 6 μερίδες:

6 μακρόστενα ψωμάκια για hot dog
6 λουκάνικα γαλοπούλας (τύπου Φρανκφούρτης)
400 γραμμ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
120 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση αλλά όχι εντελώς (φροντίζουμε δηλαδή να παραμένουν ενωμένα από τη μία πλευρά). Τα τοποθετούμε στο ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω (έτσι όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες).

Μοιράζουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας.

Σε κάθε ψωμάκι τοποθετούμε από ένα λουκάνικο γαλοπούλας.

Από πάνω πασπαλίζουμε το μπέικον και την ψιλοκομμένη πιπεριά.

Βάζουμε τα hot dog στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20'. Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με τη μοτσαρέλα, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5' ακόμα.

Περιμένουμε 5-10' να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ