Αυτό το καλοκαίρι κάνε κάτι διαφορετικό...Πάρε ανάσα και κάνε κατάδυση στις μαγικές θάλασσες της Θεσσαλίας (video)
Ιούνιος 15, 2017

Αυτό το καλοκαίρι κάνε κάτι διαφορετικό...Πάρε ανάσα και κάνε κατάδυση στις μαγικές θάλασσες της Θεσσαλίας (video)

Καταδύσεις

Καταδύσεις στη Σκόπελο

Εξερευνήστε τον πλούσιο βυθό της Σκοπέλου μέσω του καταδυτικού κέντρου που θα βρείτε στο νησί, στην παραλία της Αντρίνας θα βρείτε το Skopelos Dive Center.

Μερικά από τα αξιοθέατα του βυθού της Σκοπέλου είναι: στον Αγιο Ιωάννη, στο νησάκι Δασιά, στο Λιμνονάρι, στο Γλυστέρι, στην Καταπίτσα κ.α.

Καταδύσεις στην Αλόννησο

Τα πεντακάθαρα νερά της Αλοννήσου είναι ιδανικά για εξερεύνηση γι' αυτό πολλοί επισκέπτες του νησιού δοκιμάζουν να βουτήξουν. Τα βαθιά κρυστάλλινα νερά που σφύζουν από θαλάσσια ζωή μεταξύ αυτών 300 είδη ψαριών, δελφινιών και κοραλλιών όπως το ροζ κοράλλι κάνουν την Αλόννησο ένα ιδανικό προορισμό για καταδύσεις.

Ξεχωρίζει το ναυάγιο μίας φορτηγίδας του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε στη νήσο Περιστέρα με μήκος περίπου 30 μ. και πλάτος 10 μέτρων που μετέφερε 3.000-4.000 αμφορείς οίνου και άλλα αθηναϊκά σκεύη είναι σημαντικό διότι αναθεωρεί την άποψη που επικρατούσε ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν φορτηγίδες στη Μεσόγειο με εκτόπισμα άνω των 120 τόνων. Γενικά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 8 αρχαία και μεσαιωνικά ναυάγια και πάνω από 30 σύγχρονα.  Άλλοι καταδυτικοί προορισμοί είναι ο Άγιος Πέτρος, οι Σπαρτίνες, ο Μαύρος Κάβος, τα Βασιλικά, σπηλιά στην βορειανατολική πλευρά του νησιού με γοργονίες και κοράλλια και το ναυάγιο ενός ξύλινου μεταφορικού 6 ετών στο στενό στα Δύο Αδέρφια. Στην Αλόννησο λειτουργούν δύο καταδυτικά κέντρα, το Alonissos Triton Dive Center (24240 65804) και το Ikion Dive Center που οργανώνουν εκδρομές και μαθήματα για καταδύσεις.

Καταδύσεις στη Σκιάθο

Η κατάδυση στα νερά της Σκιάθου είναι μία μοναδική εμπειρία αφού θα έχετε τη δυνατότητα να καταδυθείτε από έμπειρους οδηγούς σε υφάλους, ναυάγια, σπηλιές όπως η σπηλιά του Ποσειδώνα με τα κόκκινα κοράλια και άλλα αξιοθέατα του βυθού.

Καταδυτικά Κέντρα
Στην παραλία Κουκουναριές εκτός από τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες δραστηριότητες θα βρείτε και το καταδυτικό κέντρο Skiathos Diving Center που οργανώνει καταδύσεις στα νερά του Αιγαίου και στον πλούσιο βυθό της Σκιάθου. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ και μεγαλώνουν ανάλογα το πρόγραμμα που επιλέγεται. Επίσης το Dolphing Diving Center μπορείτε να το βρείτε στην παραλία Τζανεριά και τέλος το καταδυτικό κέντρο Octopus Dive Center στο νέο λιμάνι της Σκιάθου.

Καταδύσεις στο ανατολικό Πήλιο

Ύφαλος “Λευτέρης” ή Λευθέρης ή Μύρμηξ. Ένα σημείο από τα πιο επικίνδυνα για την ναυσιπλοΐα με βάθη νερού 1-2 μέτρα. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη στάθηκε η αιτία για να βυθιστούν τρεις τριήρεις των Περσών. Βρίσκεται στον δίαυλο μεταξύ Σκιάθου και Μαγνησίας και έχει 180 μέτρα μήκος και 80 μέτρα πλάτος.

Ναυάγιο ''Βόλος'' γερμανικό εμπορικό πλοίο μήκους 86 μέτρων κατασκευασμένο το 1902 και βυθισμένο από το 1931 ανάμεσα από Πήλιο και Σκιάθο στον ύφαλο "Λευτέρη" σε βάθος 30 με 50 μέτρων. Το πλοίο αποτέλεσε κεντρικό πρωταγωνιστή στο ντοκιμαντέρ του Αυστριακού θαλάσσιου βιολόγου Hans Hass “Menschen unten Heien” «Άνθρωποι ανάμεσα σε Καρχαρίες».

Επίσης στον ύφαλο ''Λευτέρη'' βρίσκεται και το ναυάγιο Βέρα μήκους 58 μέτρων δυτικά της Σκιάθου σε βάθος από 17 έως 28 μέτρα βυθισμένο εκεί από το 1999. Σήμερα βρίσκεται βυθισμένο σε δύο μέρη καθώς μετέφερε 1.160 τόνους σκουριά με δρομολόγιο από τη Λάρυμνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Καταδύσεις στον Παγασητικό

Οι καταδύσεις και η εξερεύνηση του βυθού αποκτά όλο και περισσότερους φίλους με το πέρασμα του καιρού. Ο βυθός κρύβει πολλές ομορφιές με υφάλους, ναυάγια και πλούσια υποθαλάσσια πανίδα χαρίζοντας πλούσιες υποβρύχιες εμπειρίες. Εσωτερικά και πιο κοντά στη πόλη του Βόλου στον Παγασητικό κόλπο και συγκεκριμένα στη Μηλίνα, στην Άφυσσο και στο Χόρτο έχουν ανοίξει καταδυτικά κέντρα προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδρομές κατάδυσης. Επίσης στην Αγία Κυριακή του Νοτίου Πηλίου λειτουργεί το καταδυτικό κέντρο Aquacore divers από Ιούνιο

έως Σεπτέμβριο και στη Λάρισα από Οκτώβριο έως Μάιο κάνοντας μαθήματα κατάδυσης.

Μερικοί καταδυτικοί προορισμοί του Παγασητικού είναι η Κάτω Γατζέα, ο Κάλαμος, η Παγανιά, ο Αλατάς, το Φαράγγι, οι Δίδυμες Σπηλιές, η νήσος Πυθού και η Πρασούδα.

Στο χώρο του Τρικερίου βρίσκεται το Ναυάγιο ''Καλή Τύχη'' μήκους 36 μέτρων στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται βυθισμένο από το 1975 σε βάθος 17 μέτρων.

Ένα καϊκι 16 μέτρων με το όνομα ''Μπόρα'' σε βάθος 25 μέτρων βρίσκεται στο Τρίκερι.

Ακόμη το ναυάγιο ''Χρήστος΄΄ ένα σλέπι (μικρό φορτηγό ποταμόπλοιο) που βρίσκεται σε βάθος 22 μέτρων, απόσταση 200 μέτρων από την ακτή στον όρμο Πτελεού.

Πηγή: enjoythessaly.com

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ